De Waalkantmuzikanten

“De Waalkantmuzikanten” is een muziekgezelschap bestaande uit 22 muzikanten. Nagenoeg allen zijn afkomstig uit het land van Maas en Waal. Het orkest werd op 1 november 1992 opgericht en heeft haar afscheidsconcert gegeven op 13 april 2009. Al die tijd onder de bezielende leiding van dirigent Jos de Kleijn.

Het muziekgenre van het orkest bestaat voornamelijk uit volksmuziek in Egerländer- en Moravische stijl, af en toe gemixt met solistische werken en populaire amusementsnummers.

Enkele successen van De Waalkantmuzikanten:

  • 2 maal landskampioen in de super-top-klasse, de laatste keer in 2004;
  • Europees kampioen 2001 in de topklasse;
  • Vice Europees kampioen 2002 en 2008 in de topklasse;
  • 4 maal landskampioen in de top-klasse, (sinds 2003 super-top-klasse);
  • 3e op het Wereldmuziekconcours te Kerkrade in 1998.

Naast de optredens in het land van Maas en Waal, zijn er ook diverse optredens door het gehele land. Zelfst internationaal is opgetreden in Duitsland, Oostenrijk en Polen.

De Waalkantmuzikanten staan garant voor een programma van pure blaasmuziek voor jong en oud en voor diverse gelegenheden.

Het orkest had de traditie in de Maas en Waalse gemeenschap opgebouwd in de vorm van een jaarlijks terugkerend tweedaags “Waalkant-concert”, waarbij men kon rekenen op een bomvolle en enthousiaste zaal. In 2019 vindt het reunie concert plaats.

Het orkest had ook een grote vriendenkring met muziekliefhebbers afkomstig uit het hele land, wat geresulteerd heeft in een officiële vriendenclub onder de naam: ‘De Kantdeiners’.

De Waalkantmuzikanten hebben in 1997 een geheel eigen verzorgde CD uitgebracht onder de titel: Für unsere Kameraden. In 2001 is de CD Mit Herz und Schwung aan de collectie toegevoegd. Twee CD´s die het beluisteren meer dan waard zijn!

 

Geef een reactie